Klarinetdocent Peter Koetsveld: Peter Koetsveld (1961) behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest en het Randstedelijk Begeleidingsorkest. Peter is een veelgevraagd klarinetdocent op verschillende plaatsen in Nederland.

Peter Koetsveld op Klarinet

Van 1987 tot 1990 verbleef Peter in Kaapstad (Zuid-Afrika) en was werkzaam als Alternate Principal Clarinet-player in het Cape Town Symphony Orchestra. Na 1990 speelde hij eerste klarinet in het New English Orchestra en het Hineni Symfonie Orkest. Bij het Gelders Orkest was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor (bas-)klarinet en was hij soloklarinettist bij het Mulder Consort.

Peter’s tweede solo CD met ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn is in maart 2021 uitgekomen. Ook deze CD ontving weer de nodige aandacht in de pers en op Radio 4. In 2022, 2023 en 2024 ging Koetsveld met dit monumentale werk op tournee.


Hobodocent Esther Probst: Esther behaalde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag de diploma’s voor Docerend en Uitvoerend Musicus. Meer dan twintig actieve jaren als aanvoerder Hobo, speelde ze vast in het Noord Hollands Philharmonisch Orkest en later in het gefuseerde NPO/ Balletorkest: Holland Symfonia. In die tijd speelde ze in het Beaufort Kwintet, een hecht blaaskwintet. Tevens is ze lid van het Ives Ensemble sinds de oprichting.

Esther Probst speelt met Beaufort Kwintet

In 2014 voltooide ze haar studie Docent Muziek aan het AHK en sindsdien verzorgt ze muzieklessen op scholen via HalloWereld. Naast spelen verdiepte Esther zich verder in de Kodàly methode en gebruikt solmiseren, met handgebaren zingen in haar klassen en bij haar eigen koor. In 2021-22 volgde Esther de applicatiecursus dirigeren aan de HKU.

Als je kunt zingen wat je wilt spelen op je instrument, dan heb je al een enorme stap gemaakt. De hobo heeft zo zijn weerbarstige kanten en het werken aan een soepel geluid en een aangename kleurrijke klank, maakt het spelen en samenspelen nog leuker.